Asker ailelerinden açıklama: Ölen askerlere intihar süsü verildi

Asker kayıplarına ilişkin olarak Medya Haber TV’de Alternatif Gündem’e konuşan Tüm Şehit Sayılmayan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Havva Gölbez, ”Hakkari ve Şırnak’ta çok sayıda askerin öldüğünü fakat bu askerlere intihar süsü verildiğini” söyledi.

Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesi’nin yanı sıra Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları sürüyor. Çatışmalarda yaşanan asker kayıpları gizlense de ortaya konan bilgi ve belgeler bilançoyu doğruluyor. Geçtiğimiz günlerde Tüm Şehit Sayılmayan Şehit Aileleri Derneği’nin yaptığı açıklama savaşın gerçek boyutunu gözler önüne sermişti. Dernek başkanı Hava Gölbez Medya Haber TV’de Alternatif Gündem programına konuştu.

Barış Boyraz’ın sorularını yanıtlayan Gölbez, son dönemde yaşanan asker ölümlerinin sorulması üzerine, “Tabi ki yeni olaylar var. Yeni yeni ailelerimiz de var tabi ki” dedi. Ölümleri saklanan askerlerin durumuna ilişkin de Gölbez, “Onların da aynı, intihar diye geliyor. İntihar olmadığı ortaya çıkıyor. Tabi uzun uğraşlar sonucunda çıkarabiliyoruz ancak. Çoğunlukla Şırnak’tan çok geliyor, Hakkari’den geliyor” ifadelerini kullandı.

Asker kayıplarına ilişkin çarpıcı bilgiler paylaşan Gölbez, son dönemde çok sayıda asker ailesinin kendilerine başvurduğunu aktardı. Gölbez, askerlerin daha çok Hakkari ve Şırnak bölgelerinde öldürüldüğünü de doğruladı.

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir