‘Anketlerin Anketi’ne göre Erdoğan yüzde 44, Kılıçdaroğlu yüzde 47 oy alıyor

Önde gelen anket şirketlerinin ortalaması alınarak hazırlanan ve “Anketlerin Anketi” olarak adlandırılan çalışmaya göre; Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 44,22 oranında oy alırken, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin ilk turunda yüzde 47,64 oranında oy alıyor. Bu sonuçlara göre hiçbir aday yüzde 50 ve üzeri oy almadığı için seçim ikinci tura kalıyor.

Türkiye Raporu tarafından araştırma şirketlerinin verilerinin ortalaması alınarak hazırlanan “Anketlerin Anketi” başlıklı çalışmada; Metropoll, TEAM, ORC, Saroz, Yöneylem ve OPTİMAR’ın verileri esas alındı.

Buna göre cumhurbaşkanı adaylarının ve partilerin oy oranları şöyle oldu:

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 44,22

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 47,64

Muharrem İnce: Yüzde 5,37

Sinan Oğan: Yüzde 2,78

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kaldığı senaryo da yine anket şirketlerinin verileri üzerinden hesaplandı. Buna göre Kılıçdaroğlu yüzde 52,03, Erdoğan ise yüzde 47,97 oranında oy alıyor.

Çalışmada ittifakların oy oranlarına da yer verildi. Buna göre; Cumhur İttifakı yüzde 42,8 oranında oy alırken, Millet İttifakı yüzde 38,6 oranında oy alırken, Emek ve Özgürlük İttifakıda yüzde 11,9 oranında oy alıyor.

Memleket Partisi yüzde 3, diğer partiler de yüzde 3,7 oranında oy alıyor.

 

/rd/

İlginizi çekebilir