Ankara: Polisten öğretmenlere biber gazlı müdahale

Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen özel sektör öğretmenlerine polis müdahale etti.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Başkanı Eren Edebali, dokuz kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Sendika kuruluşunun birinci yılında, asgari ücretin altına düşen ücretlere, sözleşme dayatmasına ve uzun mesailere karşı Ankara’da toplantı yapmış, toplantının ardından da MEB önünde basın açıklaması yapmak istemişlerdi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Fındık, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Benzer haberler

Türkiye’nin birçok yerinden gelen öğretmenlerle buluşma yapmak istedik. Buluşmanın sonunda bir basın açıklaması yapmak istedik. Uzun süren pazarlıkların sonucunda, asla bir basın açıklamasına izin vermeyeceklerini söylediler. Bize saldırdılar. Arkadaşlarımızı gözaltına aldılar. Öğretmenin gördüğü değer buradan da ortaya çıkıyor. Onların (polislerin) bir kısmı belki atanamayan öğretmenler. Biz onların çocuklarını okutuyoruz, bize reva görülen şey bu. Biz, barışçıl bir şekilde kamuoyuna basın açıklaması yapmak istedik. Ama müthiş bir şiddete maruz kaldık ve doğrudan hedef gösterilerek üzerimize gaz sıkıldı.

Kılıçdaroğlu da tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taban maaş hakkı ve temel taleplerini dile getirmek için Ankara’da buluşarak, taleplerini MEB’e iletmek için yürüyüş gerçekleştirmek isteyen sendika üyesi öğretmenlere Ankara Emniyeti’nin biber gazı ile müdahale etmesine ve barikatla yürüyüşü engellemeye çalışmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!” dedi.

Kılıçdaroğlu, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… “Al bunu diyen” o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!”

İlginizi çekebilir