Amerika’nın Rojava Temsilcisi Granger Kamışlo’da Kürt siyasetçilerle görüştü

ABD’nin Kuzey Doğu Suriye Temsilcisi Nikolas Granger, Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) temsilcileriyle Kamışlo’da bir araya geldi. Granger, Türkiye’nin bölgeye yönelik olası operasyonuna karşı olduklarını yineledi.

Rûdaw’ın edindiği bilgiye göre Nikolas Granger, 7 Eylül’de Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Kamışlo’daki genel merkezinde PYNK temsilcileriyle bir araya geldi.

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ve PYD Eş Başkanlık Konseyi üyesi Aldar Halil’in Nikolas Granger’ı ağırladıkları açıklandı.

Görüşmede Rojava’nın siyasi durumu, Türkiye’nin bölgeye yönelik tehditleri, bölgenin geleceği ve Rojava’ya uluslararası destek başta olmak üzere çok sayıda konu ele alındı.

Rojava merkezli medya toplantıda Türkiye’nin, Özerk Yönetim bölgelerine insansız hava araçları ile düzenlediği saldırıların da ele alındığını bildirdi. Granger’ın görüşmede, Türkiye’nin tehditlerine karşı tutumlarının açık olduğunu, bölgenin istikrarından yana olduklarını belirterek, bir operasyon istemediklerini vurguladığı aktarıldı.

Temsilci Granger’ın, Türkiye’nin herhangi bir operasyonunun bütün bölge üzerinde olumsuz bir etkisi olacağının altını çizdiği kaydedildi.

Nicholas Granger, 31 Ağustos’ta da Kamışlo’de Özerk Yönetim yetkililerinin yanı sıra Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) heyetiyle görüşmüştü.

 

/ rd /

İlginizi çekebilir