Amerika’dan Türkiye’ye: Sivillerin hayatını riske atacak eylemlerden kaçının

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Gregory W. Meeks ve üye Michael McCaul tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’ye sivillerin yaşamını riske atacak herhangi bir eylemden kaçınma çağrısı yapıldı.

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya değinilen açıklamada “Türkiye’nin meşru ulusal güvenlik kaygıları var” denilerek Türkiye’ye, IŞİD’le mücadeleyi ve sivillerin yaşamını tehlikeye atacak her türlü eylemden kaçınılması çağrısı yapıldı.

Saldırılar, IŞİD’e karşı kazanımları tehlikeye atıyor

Benzer haberler

Rusya: Avrupa varlıklarımıza el koyarsa acı veren misilleme…

Avrupa Konseyi İngiltere’ye Ruanda planını iptal…

Açıklamada IŞİD’in yeniden toparlanma çabasında olduğuna dikkat çekilerek “IŞİD, asker toplamaya ve kendisini yeniden inşa etmeye çalışıp terörist saldırılarına devam ederken, Türkiye’nin Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yönelik son saldırılarının IŞİD’e karşı kritik çabaları tehlikeye atmasından derin endişe duyuyoruz” denildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

Erdoğan’a sivil yaşamını tehlikeye atabilecek eylemlerden kaçınma çağrısının yapıldığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon’un bu hain terörist grubun kalıcı yenilgisini sağlama kabiliyetini baltalayacak veya Suriye’deki sivillerin yaşamlarını ve geçim kaynaklarını tehdit edecek her türlü eylemden kaçınmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir