Amerika’dan Türk iş insanı Sıtkı Ayan’a yaptırım

ABD yönetimi, Türk iş adamı Sıtkı Ayan ve onun şirketler ağına, ‘İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü adına petrol satışları ve kara para aklama için kolaylaştırıcılık yapma’ suçlamasıyla yaptırım açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı yetkilisinin Reuters’a yaptığı açıklamaya göre, Türk iş insanı Sıtkı Ayan’ın, şirketleri üzerinden İran petrolü için uluslararası satış ve sevkiyat sözleşmeleri oluşturulduğuna ilişkin belgeler üzerine ABD makamları harekete geçti.

Belgelerde Ayan’ın şirketleri üzerinden kara para aklandığı ve İran’ın Kudüs Gücü adına petrol satışları gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ayan’ın Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere birçok ülkeyle, yüz milyonlarca dolar değerindeki İran petrolünü satmak için sözleşme yaptığı belirtildi.

Benzer haberler

Scholz: Göç anlaşması ve karşılığında Türkler için…

Filistin iki devletli çözüm ümidinin korunabilmesi için…

20’DEN FAZLA ŞİRKETE YAPTIRIM

Ayan’ın oğlu Bahaddin Ayan, ortağı Kasım Öztaş ve diğer ortaklarla birlikte Cebelitarık merkezli bir holding şirketi olan ASB Şirketler Grubu da dahil olmak üzere en az 20 şirket belirlendi.

ABD Hazine Bakanlığı, Ayan ve şirketlerinin ABD’deki varlıklarının dondurulacağını ve ülkede işlem yapmalarının yasaklanacağını duyurdu. Bakanlık, Ayan’ın şirketleriyle çalışan diğer şirketlerin de yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı konusunda uyarı yaptı.

/Ajans/

İlginizi çekebilir