Amerika’da 10 kişiyi öldüren saldırgan ölü ele geçirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde Çin takvimine göre Ay Yeni yılı kutlamaları sırasında bir dans stüdyosunu basarak 10 kişinin ölümüne yol açan saldırgan Los Angeles kenti yakınlarında ölü bulundu.

Los Angeles polisi, saldırganın bir alışveriş merkezinin otoparkına park edilmiş beyaz bir minibüs içinde ölü bulunduğunu bildirdi. Polisin verdiği bilgiye göre ismi Huu Can Tran olarak açıklanan 72 yaşındaki saldırganın kendini silahla vurduğu tahmin ediliyor.

Şüpheli Monterey Park’taki Star Balo Salonu Dans Stüdyosu’nda silahlı saldırıda bulunmuş, açtığı ateş sonucu beşi kadın beşi erkek 10 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Los Angeles şerifi Robert Luna, şüphelinin Monterey Park’taki saldırıdan yaklaşık 20 dakika sonra Alhambra’da bir başka dans stüdyosuna daha girmeye çalıştığını, ancak girişte silahına el konulması üzerine olay yerinden kaçtığı bilgisini verdi. Polis burada ele geçirilen silahın Kaliforniya’da bulundurulmasının yasadışı olduğunun altını çizdi.

 

/euronews/

İlginizi çekebilir