Amerika, Suriye’deki İran hedeflerine hava saldırısı düzenledi: En az 6 kişi hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri ordusu salı günü Suriye’nin doğusundaki Deyrizor’da bulunan İran destekli grupları hedef alan hava saldırıları düzenlediklerini açıkladı.

ABD Ordusu Merkez Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada hava saldırılarının Başkan Joe Biden’ın emriyle yapıldığı ve Amerikan güçlerini İran Devrim Muhafızları’yla bağlantılı grupların saldırılarına karşı korumak amacıyla gerçekleştirildiği bildirildi.

Merkez Komutanlığı sözcüsü Albay Joe Buccino tarafından yapılan açıklamada hava saldırılarının “orantılı, gerilim tırmandırma riskini sınırlama ve kayıpları en aza indirme niyetiyle düzenlenen bir eylem olduğu” ifade edildi.

Benzer haberler

Amerika, Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam…

Kenya’da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı…

Sözcü İran Devrim Muhafızlarına bağlı grupların kullandığı altyapı tesislerinin de hedef alan saldırıların 15 Ağustos’ta İran destekli gruplarca ABD personeline yapılan saldırılara yanıt olduğunu da sözlerine ekledi. İran destekli gruplar 15 Ağustos’ta insansız hava araçlarıyla Amerikan güçlerinin kullandığı Al Tanf garnizonuna yönelik saldırı düzenlemiş, ABD ordusu saldırı sonucu kayıp ya da hasar meydana gelmediği bildirilmişti.

ABD ordusundan yapılan açıklamada saldırı sonucu can kaybının olup olmadığı ifade edilmedi. Ancak Assocated Press haber ajansı, muhalif savaş gözlemcisi Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve aktivist Deir Ezzor 24 gruplarının ABD saldırılarının Afganistan’da savaşan Şii savaşçılardan oluşan Fatimiyun tarafından kullanılan Ayaş Kampı’nı hedef aldığı ve en az altı Suriyeli ve yabancı militanın saldırılarda hayatını kaybettiği bilgisini verdiğini aktardı.

/Euronews/

İlginizi çekebilir