Amerika: Osman Kavala’nın haksız yere mahkûm edilmesi insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne aykırı

ABD, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi (istinaf), Gezi davasında Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını onamasına tepki gösterdi. ABD Dışişleri’nden yapılan açıklamada “Daha önce de söylediğimiz gibi, haksız yere mahkûm edilmesi insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne aykırıdır” ifadelerine yer verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel tarafından  yapılan açıklamada, Osman Kavala’nın mahkumiyetinin onanma kararından derinden rahatsızlık ve hayal kırıklığına uğrandığı belirtildi. 

Benzer haberler

Leyla Zana: Güçlü olursak muhatap alınırız

Munzur Vadisi, en önemli 100 jeolojik mirası listesine girdi

Açıklamanın tamamı şöyle: 

“ABD, bir Türk mahkemesinin bugün Osman Kavala’nın mahkumiyetini onama kararından derinden rahatsız ve hayal kırıklığına uğradı. Daha önce de söylediğimiz gibi, Kavala’nın haksız yere mahkûm edilmesi insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne aykırıdır. Türkiye’yi bir kez daha Osman Kavala’yı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uygun olarak serbest bırakmaya ve keyfi olarak hapsedilen diğer herkesi serbest bırakmaya çağırıyoruz. Türkiye halkı insan haklarını ve temel özgürlüklerini cezalandırılma korkusu olmadan kullanmayı hak ediyor.”

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi (istinaf), Gezi davasında Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet, Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’a verilen 18 yıl hapis cezasını onadı. Aynı mahkeme, bir yıl önce aynı sanıklar hakkında verilen beraat kararını bozarak, yeniden yargılanmalarının yolunu açmıştı.

 

/T24/

 

 

İlginizi çekebilir