Amedspor ve Diyarbekirspor taraftarları: Stadyum gelirleri kulüplere de verilmezse maçları boykot edeceğiz

 Amedspor ve Diyarbekirspor’un maçlarına ev sahipliği yapan Diyarbakır Stadyumu’nun otopark, reklam ve localarının kulüplerin haberi olmadan kiraya verilmesine taraftarlar tepki gösterdi. İlgili alanların gelirlerinin takımlara bırakılmaması halinde boykot çağrısı yapılacağı kaydedildi.

Her iki kulübün taraftarları daha önce duyurdukları üzere Dağkapı Meydanı’nda açıklama yaptı. Taraftarlar, basın açıklaması sırasında, “Sporda adalet“, Stadyumlar halkındır“, „Tesisler futbol külüplerinindir“ pankartlarını açtı.

Taraftarlar adına açıklama yapan Xebat Demir, „Diyarbakır Stadyumu ilk açıldığında ‘Stadyum Diyarbakır’da yapıldı ama Diyarbakır’a yapılmadı!’ tespitimiz dört yılın sonunda da geçerliliğini korumaktadır. Stadyum için istenen yüksek kiralama bedelleri takımlarımızın ödeyebilecekleri tutarların üstündedir. Stadyum kirası dışında; Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün görevlendirdiği çok sayıda personelin ücret ödemesi, stadyum kirası gibi çok pahalı olan çim bakım giderleri, stadyumda kullanılan elektrik için harcanan jeneratör yakıtı bedeli, yenilenmemesine rağmen kırılan koltuklar için her hafta alınan fahiş tutarlar eklenince stadyumun kullanılmasına imkân bırakılmamaktadır.

Benzer haberler

64 yazar ve sanatçıdan çağrı: Taksim Meydanı 1 Mayıs…

Beyaz Saray: Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir…

Sayılan tüm bu olumsuzluklara ek olarak, stadyum içerisinde bulunan reklam alanları, kantinler ve localar habersiz bir şekilde başka firmalara armağan edilmiştir. Kulüplerimiz sayesinde stadyumu dolduran on binlerce insana yapılacak reklamların kulüplerimize tek bir kuruş faydası olmayacaktır.

Bu alanların kulüplerimize verilmesi gerekir, aksi halde reklam veren firmaların haksız kazancı sebebiyle boykot çağrısı yapılacaktır. Stadyum içerisinde bulunan ve firmalara armağan edilen kantinler ve localarda da aynı durum geçerlidir” diye konuştu.

Demir ayrıca, belediye kanununa göre spora ayrılan binde 7’lik bütçenin verimli kullanılmadığını kaydetti.

 

/rd/

İlginizi çekebilir