Altılı Masa Kılıçdaroğlu isminde uzlaştı: Akşener süre istedi

Altılı Masa’nın tarihi toplantısından sonra Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu isminde uzlaşıldığı, ancak İyi Parti lideri Meral Akşener’in kararı partisinin yetkili kurullarına götürmek için süre istediği belirtildi.

Kısa Dalga’nın edindiği bilgiye göre, Altılı Masa toplantısında liderler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığında uzlaştılar. Ancak İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, diğer liderlerin aksine toplantıdan önce partisinden tam yetki almadığını belirterek uzlaşmayı partisinin yetkili kurullarına götürmesi gerektiğini söyledi.

Akşener’in Genel İdare Kurulu ve il başkanlarını toplayarak Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda partisinden yetki alması gerektiğini söylemesi üzerine yapılan açıklamada ortak cumhurbaşkanının isim konusunda bir uzlaşmadan söz edilmekten kaçınıldı ve “Ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz” ifadesi tercih edildi.

Yarım kalmış toplantı tamamlanacak

Bu nedenle bir sonraki toplantı başka bir partide değil, yine Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yapılacak, yani “yarım kalmış toplantı” tamamlanmış olacak.

Akşener ‚güçlü Cumhurbaşkanı yardımcısı‘ olacak

Kulislerde konuşulan önemli bir konu da Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Yardımcılığı konusundaki talebi oldu. Buna göre Akşener, yetkisi artırılmış bir Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve Cumhurbaşkanı yurt dışına çıktığında ona vekalet edecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmayı talep etti ve bu talep de Altılı Masa’da kabul edildi.

Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin liderlerinin 6 Mart’ta yapacakları toplantıda İyi Parti’den alacağı yetki ile Kılıçdaroğlu’nun adaylığına çok büyük bir ihtimalle onay vereceği belirtiliyor.

Adayın açıklanma tarihi

6 Mart’taki toplantıdan sonra aday isminde nihai uzlaşma sağlandığı takdirde aday isminin ne zaman açıklanacağına da karar verilecek. Daha önce ortak adayın seçim tarihinin belirlenmesinden sonra açıklanacağı belirtiliyordu. Bu kararda bir değişiklik olmadığı takdirde

Kılıçdaroğlu’nun adaylığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’i feshederek seçimlerin yenilenmesine karar vermesi beklenen 10 Mart tarihinden sonraki bir güne kalabilecek. Ancak liderlerin toplumda oluşan beklentiyi göze alarak 6 Mart’ta adayı da açıklayabilecekleri belirtiliyor.

/Kısa Dalga/

İlginizi çekebilir