Almanya’da muhalifleri MİT’e ihbar eden ajan, itirafçı oldu

Almanya’da MİT için casusluk faaliyetinde bulunmakla suçlanan Aziz A., bugün hakim karşısına çıktı. Savcılık A.’nın, itiraflarda bulunduğunu açıkladı.

Almanya’da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) için casusluk faaliyeti yürüttüğü iddia edilen Aziz A.’nın yargılandığı davanın ilk duruşması Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde yapıldı.

Başsavcılık tarafından, casusluktan hüküm giymiş olan Ali D. ile birlikte çalışmakla suçlanan Alman vatandaşı Aziz A.’nın Türk istihbaratı için bilgi topladığı öne sürülüyor.

MUHALİFLER HAKKINDA BİLGİ TOPLAMIŞTI 

DW Türkçe’deki habere göre; Federal Savcılık geçen Ağustos ayında kamuoyuyla paylaştığı iddianamede, A.’nın D.’ye Gülen cemaati mensubu olduğundan şüphelenilen iki kişinin ismini verdiğini ve bunlardan biri hakkında detaylı bilgi temin ettiğini savunmuştu. A.’nın ayrıca birlikte atış poligonuna gittiği D.’ye mühimmat sattığı iddia ediliyor.

Savcılık, A.’yı gizli servis ajanı olmakla ve silah yasasını ihlal etmekle suçluyor.

İTİRAFÇI OLDU 

Yüksek Mahkeme, A.’nın bugünkü duruşmada “itiraflarda” bulunmaya başladığını duyurdu. Dava kapsamında bu ayın ortasına kadar yedi duruşma tarihi belirlenmişti.

Ali D., Temmuz ayında Düsseldorf’taki mahkeme tarafından bir yıl dokuz ay tecilli hapis cezasına çarptırılmıştı.

İlginizi çekebilir