Almanya’da büyük ilgi gören 9 euroluk ucuz tren bileti uygulaması sona eriyor

Almanya’nın aylık 9 euoluk ucuz ulaşım bileti uygulaması 31 Ağustos’ta sona eriyor. Temmuz ve Ağustos aylarında sınırsız kullanım hakkı tanıyan ucuz bilet uygulamasında toplam 52 milyon euroluk bilet satışı yapıldı.

Uygulamanın başarısı üzerine Alman Ulaşım Şirketleri Birliği (VDV) hükümete yeni bir programın başlatılması çağrısında bulundu.

VDV Başkanı Oliver Wolff, „Eğer ulaşımda değişimi ve iklim değişikliğini ciddiye alıyorsak şimdi harekete geçmeliyiz“ dedi.

VDV uygulama süresince yaklaşık 1,8 milyon tonluk karbondioksit salımından kaçınıldığını ve bunun 90 milyon ağaç dikmeye eşit olduğu tahmininde bulundu.

9 euroluk bilet uygulaması nedir? İşe yaradı mı?

Mayıs ayında Alman demiryolları Deutche Bahn yükselen enflasyona karşı halkın alım gücünü desteklemek ve sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmek adına bilet fiyatını sübvanse etti.

Ayda 9 euroya satılan biletler temmuz ve ağustos ayları boyunca yerel ve bölgesel trenlerle sınırsız ulaşım imkanı sundu. Bireysel bilet satışlarına ek olarak, ulaşım kartı sahibi 10 milyon kişiye de 9 euroluk aylık kart ile arasındaki fark geri ödendi.

Alman demiryolları ve VDV’nin 6 bin yolcu ile yaptığı haftalık anketlere göre uygulama her beş kişiden birini toplu taşımayı ilk defa kullanmaya teşvik etti. Araştırmacılar trenle yapılan yolculukların yüzde 10’unun diğer durumlarda arabayla yapılacağı tahmininde bulunuyor.

/ euronews /

İlginizi çekebilir