Almanya Tabipleri Birliği’nden Erdoğan’a Fincancı mektubu: Serbest bırakılsın

Almanya Tabipleri Birliği, kimyasal silah saldırılarına dair yaptığı değerlendirmeler nedeniyle tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup gönderdi. 
Almanya Tabipleri Birliği Dr. Klaus Reinhardt, Türkiye’nin Güney Kurdistan’a yönelik kimyasal silah saldırılarına dair yaptığı değerlendirmeler nedeniyle tutuklanan Türk Tabipleri Birliği Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılması çağrısını içeren mektubu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gönderdi.
HEKİM VE İNSAN HAKLARI BAĞLANTISI 
Mektupta Fincancı’nın tutuklanmasının hem ifade özgürlüğü hakkına hem de hekim meslek örgütünün özyönetimine saldırı anlamına geldiğini belirten Reinhardt,  hekimlerin kendilerini toplum sağlığına adadığı, bu nedenle insan hakları ihlallerinin gündeme getirilmesinin her hekimin görevi olduğunu hatırlattı. Reinhardt, Fincancı’nın hekim ve insan hakları savunucusu kimliklerinin ayrılmaz bir biçimde bağlantılı olduğu vurguladı.
Mektupta, Berlin, Hessen ve Hamburg tabip birliklerinin, Tıbbi Barış Örgütü (IPPNW), Demokrat Tabipler Derneği (VDAA) ile hekim ve tıp öğrencilerinin sendikasının (The Marburger Bund), Fincancı’nın derhal serbest bırakılması çağrısını içeren açıklama ve mesajlarına da yer verildi.
/ Mezopotamya Ajansı/
İlginizi çekebilir