Almanya Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırdı

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Ankara’dan gelen açıklamalarla ilgili olarak Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırdı.

Görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada “Federal Hükümet’in, Türk hükümetinin Almanya’daki ifade ve basın özgürlüğü ile yargı konusundaki suçlamalarını kararlı bir biçimde reddettiği, (Türk Büyükelçiye) iletildi” denildi.

Konuyla ilgili açıklama Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı.

Benzer haberler

İsrail Halep’i vurdu: En az 38 ölü

Kürt sanatçılardan çağrı: DEM Parti için sandığa gidelim

Türk Dışişleri de Alman büyükelçiyi çağırmıştı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Sabah Gazetesi’nin Frankfurt Bürosu temsilcilerinin evlerine Alman polisi tarafından operasyon düzenlenmesi üzerine Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırmıştı.

Açıklamada bunun “Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemi” olduğu belirtilmiş ve “Bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz” denilmişti.

“Basın ve ifade özgürlüğü konusunda tüm dünyaya ders vermeye kalkan Almanya’nın özgür basına yönelik bu eylemi, çifte standartlı yaklaşımını ortaya koymaktadır” diyen bakanlık “Konuya ilişkin olarak Almanya’da gerekli girişimler yapılmış olup, güçlü tepkimiz bugün Bakanlığımıza çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ne de iletilmektedir” ifadelerine yer vermişti.

 

/DW/

İlginizi çekebilir