Alman Yeşiller’den seçmenlere çağrı: Kılıçdaroğlu’na ve Yeşil Sol Parti’ye oy verin

Almanya’da koalisyon ortağı Yeşiller Partisi’nin eş başkanı Ricarda Lang, Almanya’da yaşayan seçmenlere, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’na, milletvekili seçiminde ‘kardeş partimiz Yeşil Sol Parti’ye oy verin’ çağrısı yaptı.

Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Lang şunları söyledi:

Türkiye’de 14 Mayıs’ta seçimler yapılacak: Almanya ve Türkiye, on yıllardır özellikle farklı ve yakın ilişkilere sahipler ve Almanya’daki yaklaşık üç milyon Türkiyeli insanın önemli bir katkısı var.

Benzer haberler

IMF’den uyarı: İtalya ve Fransa kemer sıksın, Almanya…

DEM Parti’den Yerlikaya’ya: Kaynakları beyhude…

Türkiye’de demokrasi, hukukun üstünlüğü, eşitlik ve insan hakları için mücadele eden herkesin yanındayız. Şimdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimindeki yıllarca süren otoriter yönetimin ardından, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne geri dönmek için gerçek bir şans var.

Bu nedenle Almanya’da yaşayan ve Türkiye’de oy kullanma hakkı olan herkesin Türkiye’deki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmasını ve demokratik değişim süreci için çalışmasını istiyoruz. 

Bilhassa @HDPgenelmerkezi ın kardeş partimiz @YesillerSol ve ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çatısı altında seçilmesini talep ediyorum. Şimdi 9 Mayıs’a kadar oy verin ve Türk siyasetinde bir değişiklik sağlayın.

İlginizi çekebilir