Alçı: Özdağ, HDP’li belediyelere kayyum uygulanmasına devam edilmesini istiyor; Kılıçdaroğlu reddediyor

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ikinci turda kendisine destek vermek için Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan HDP’li belediyelere kayyum uygulanmasına devam edilmesini istediğini, CHP liderinin bu talebi reddettiğini belirtti.

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Alçı, „Ümit Özdağ, HDP’li belediyelere kayyum uygulanmasına devam edilmesini -2024 seçimlerinden sonra da- istiyor“ yazdı.

„Özdağ, Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklama şartı olarak HDP’li belediyelere kayyum olayının protokole bağlanmasını istiyor“ diyen Alçı, „Kemal Bey de haklı olarak bu faşizan talebi reddediyor“ ifadelerini kullandı.

Benzer haberler

64 yazar ve sanatçıdan çağrı: Taksim Meydanı 1 Mayıs…

Beyaz Saray: Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir…

Kılıçdaroğlu, pazartesi akşamı Özdağ ile bir araya geldikten sonra Zafer Partisi liderinin taleplerini Millet İttifakı liderlerine iletmişti. Özdağ, bugün yaptığı açıklamada, „Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız“ dedi.

Özdağ ayrıca, „Türkiye’nin güvenliği açısından, terörle mücadelede Türk devletinin hukukun içerisinde terörle ilintili yerel yöneticilerin yerine devlet yöneticilerini kayyım olarak ataması imkanının her zaman olması gerektiğini düşünüyoruz. Zafer Partisi’nin olduğu yerde terörle mücadele ve Türkiye’nin güvenliği güven altındadır, bundan emin olabilirsiniz“ diye konuştu.

 

/T24/

İlginizi çekebilir