Akşener’den ‘sahaya inin, Kılıçdaroğlu için çalışın’ talimatı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti yönetimi ve yeni seçilen milletvekillerine sahaya inerek Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için çalışmaları talimatını verdi.

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz’ın haberine göre; Akşener, Başkanlık Divanı ve kurmaylarıyla seçim sonuçlarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı yarışında henüz her şeyin bitmediği belirtilerek, ikinci tur için atılacak adımların değerlendirildiği toplantıda, “Aday konusunda ‘biz zamanında gereken uyarıları yapmıştık’ deme gerekçemiz var artık” ifadeleri kullanıldı.

Özellikle Cumhur İttifakı partilerinin ‘PKK/HDP’ ekseninde yürüttüğü karşı propagandanın seçmen üzerinde etkili olduğu vurgulanan toplantıda, seçim öncesi bu konudaki çekincelerin Altılı Masa dahil her zeminde dile getirildiğine dikkat çekildi.

‘BAŞARI DEĞİL’

Toplantıda, İYİ Parti’nin önceki seçimde aldığı oyları korumasına rağmen oluşan tablonun bir başarı olarak nitelendirilemeyeceği de dile getirildi.

Toplantıda sandığa gitmeyen 8.8 milyon vatandaş başta olmak üzere ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’a verilen oylar ve geçersiz oyların da içinde olduğu yaklaşık 14 milyon oyun yoğunlaştığı yerlerin izinin sürülerek tespit edilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.

İkinci tur seçim kampanyasının bu oylara odaklanarak yapılmasını daha doğru bir strateji olacağı ifade edilerek, “ilk turda yapılan hatalarda ısrar edilmemesi gerektiği” vurgulandı. Vatandaşlara yasamanın Cumhur İttifakı’na verildiği, yürütmenin ise Millet İttifakı’na verilerek “dengenin” sağlanması mesajının aktarılması konusunda görüş birliğine varılan toplantıda aksi taktirde Türkiye’de ciddi rejim sıkıntısı yaşanacağı tespiti de yapıldı.

‘SAHAYA İNİN’ TALİMATI

İkinci turda iplerin sıkı tutulmasını isteyen Akşener, parti yönetimi ve yeni seçilen milletvekillerine sahaya inerek Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için çalışmaları talimatını verdi.

Sandık sayımı ve veri girişinde sonucu etkileyecek usulsüz girişimlerle 3 bin civarındaki sandık için itirazda bulunulduğu bilgisi paylaşılan Başkanlık Divanı’nda, sıkıntılı yerlerin başında Isparta’nın geldiği söylendi.

İYİ Parti’nin YSK temsilcisinin bizzat Isparta’ya giderek süreci yakından takip ettiği aktarılan toplantıda, Aylin Cesur’un 35 oyla vekilliğini kaybettiği ifade edildi.

/Duvar/

İlginizi çekebilir