AKP’nin Hakkari itirazı YSK tarafından reddedildi

  Hakkari’de AKP’nin sandık sonuçlarına ilişkin yaptığı itirazlar il ve ilçe seçim kurullarınca reddedilmesinin ardından YSK’ye yaptığı başvuru da reddedildi. Partililer zaferlerini halaylarla kutladı.

Hakkari’de henüz resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, milletvekilliği seçimlerinde Yeşil Sol Parti, 95 bin 810 oyla yüzde 62,45; AKP, 31 bin 644 oyla yüzde 20,23; CHP, 11 bin 86 oyla yüzde 7,25 aldı. Bu sonuçla Yeşil Sol Parti, 3 milletvekilinin 3’ünü de aldı, ancak AKP’liler tarafından sandık sonuçlarına dair üst üste itirazlar yapıldı. Tartışmalar sürerken AKP, bir vekil çıkarmak için tüm imkanlarını seferber etmeye başladı. AKP’liler tarafından sandık sonuçlarına dair üst üste itirazlar yapıldı. AKP tarafından il ve ilçe seçim kurullarına yapılan itiraz başvuruları reddedilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu’na da itiraz başvurusu yaptı. AKP tarafından YSK’ya yapılan itiraz başvurusu da reddedildi. Yeşil Sol Parti’nin olası hile ve usulsüzlüklere karşı „demokrasi“ başlattığı demokrasi nöbetiyle büyük kararlılık ve inançla 3 vekili garantiledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu 109 bin 148 oyla yüzde 72,32; Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan 37 bin 188 oyla yüzde 24,64; Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan 4 bin 139 oyla yüzde 2,74 aldı. Seçim öncesi adaylıktan çekildiğini açıklayan Memleket Partisi’nin adayı Muharrem İnce ise 458 oyla 0,30 oy aldı.

HALAYLARLA ZAFER KUTLAMASI

AKP tarafından yapılan tüm başvuruların reddedilmesinin ardından Yeşil Sol Parti, HDP ve DBP Hakkari İl Örgütleri, kentte HDP il örgütü binası önünde bulunan alanda halaylar ve “Direne direne kazanacağız”, “HDP halktır halk burada” sloganları eşliğinde kutlamalar yaptı.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir