Akar, Rus Savunma Bakanı Şoygu ile telefon görüşmesi yaptı

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Türkiye ve Rusya Savunma Bakanları arasındaki bu telefon görüşmesi, üst düzey Rus müzakereci Aleksander Lavrentyev’in dün Türkiye’nin Suriye’de tam kapsamlı kara harekatından kaçınması gerektiği çünkü bu tür eylemlerin şiddetin tırmanmasını tetikleyeceği şeklindeki açıklamasını izledi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Hulusi Akar ve Sergey Şoygu, telefon görüşmesinde „ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularını ele aldı.“

Açıklamaya göre Bakan Akar, görüşme sırasında Suriye’nin kuzeyi konusunda, “Bölgede sağlanan istikrarı bozmaya yönelik artan taciz ve saldırılar ile sivil yerleşim alanlarımız ve vatandaşlarımızı hedef alan eylemlere karşı gereken cevabın verildiği ve verilmeye devam edeceğini” kaydetti.

Akar, Türkiye’nin en önemli önceliğinin “terör tehdidi ve koridorunun kalıcı olarak engellenmesi ve terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi” olduğunu, “Bu konuda daha önce varılan mutabakatlara uyulmasının büyük önem taşıdığını” vurguladı.

„Türkiye Suriye’de Petrol Tesislerini Vurdu“

Suriye’de üç yerel kaynak, Türkiye’ye ait SİHA’ların Suriye’nin kuzeyinde Kürtler’in liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri tarafından işletilen kilit petrol tesislerini hava saldırlarıyla hedef aldığını bildirdi.

Suriye Demokratik Güçleri, aralarında 11 savaşçılarının da bulunduğu çok sayıda kişinin saldırılarda hayatını kaybettiğini ve Türkiye’nin ilk kez kendi kontrolundaki bölgede petrol yataklarını hedef aldığını savundu.

Reuters haber ajansının Suriye’deki Kamışlı ve Haseke kentlerinden üç kaynağa dayandırdırdığı habere göre Türk SİHA’ları, dün geç saatlerde Kamışlı yakınındaki ve Amerikan askerlerinin konuşlu olduğu, petrol kaynakları açısından zengin olan Rumeylan bölgesindeki petrol tesislerini hedef aldı.

/VOA/

İlginizi çekebilir