Akar Kilis’te TSK komutanlarıyla video telekonferans düzenledi

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Kilis’e giderek incelemelerde bulundu. İki gün önce de Kilis’e giden ve deprem nedeniyle incelemelerde bulunan Akar, bu kez ,Kilis Çıldıroba’daki “Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığına“ gitti.

Burada Akar başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ile sınır hattı ve sınır ötesindeki birliklerin komutanlarının katılımı ile video telekonferans toplantısı gerçekleştirildi.

Burada komutanlara seslenen Akar, “Mehmetçiğin, terörle mücadele ve hudut güvenliğinde olduğu gibi ilk andan itibaren depremle mücadelede de yapılması gereken ne varsa yaptığını ve yapmaya devam ettiğini“ belirtti.

Benzer haberler

Irak ölüm cezasına çarptırılan 11 IŞİD militanını idam etti

Avrupa Parlamentosu, İran Devrim Muhafızları…

“Türk Silahlı Kuvvetlerinin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelesine artan bir şiddet ve tempoda kararlılıkla devam edeceğini de ifade eden Akar, „Asil milletimizi, 85 milyon vatandaşımızı 40 yıldan beri başımıza musallat olan bu terör belasından kurtarmakta kararlıyız.“ diye konuştu.

Akar konuşmasında, „Irak, Suriye başta olmak üzere komşularımızın sınırlarına, egemenlik haklarına saygılıyız. Bizim hiçbir şekilde kimsenin toprağında gözümüz yok. Biz hudutlarımızın ve 85 milyon vatandaşımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz. Başka da bir amacımız yok.“ ifadelerini kullandı.

/Ajans/

İlginizi çekebilir