Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 1788 refakatsiz çocuğun 1225’i ailesine teslim edildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Maraş merkezli depremlerin ardından 1788 refakatsiz çocuğun 1225’inin ailesine teslim edildiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, TRT Haber’de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesinde enkazdan çıkarılan çocukları önce sağlık kuruluşlarına, ardından refakatsizse Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluşlarına aldıklarını belirten Yanık, süreç içerisinde Sağlık Bakanlığı, AFAD ile koordineli şekilde enkazdan çıkarılan çocukların herhangi şekilde üçüncü şahsa teslim edilmediğini söyledi.

Benzer haberler

Vanlı Muhammed Orhan tahliye oldu

Kobani davasında karara ‘acil’ erteleme

Yanık, ebeveyni olmayan çocuklarla ilgili ilk günden itibaren gerekli altyapıyı oluşturduklarına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Refakatsiz çocukların takibiyle alakalı çocuklarımızı kurumlarımıza alıyoruz, Sağlık Bakanlığımız ile organize haldeyiz, İçişleri Bakanlığımızla kimlik tespiti noktasında organize haldeyiz. TÜBİTAK’ın geliştirdiği bir programı çocukların kimlik tespitinde bilişim altyapısı olarak kullanıyoruz. Bakanlık olarak aile bilgi sistemine eklediğimiz afet modülü üzerinden çocukların kayıtlarını tutuyoruz ve bu merkezde de çocuklarımızın önce kimliklerinin tespiti, daha sonra ailenin bulunması, eşleştirilmesi ve çocuğun ebeveyne teslim edilmesi. 1788 refakatsiz çocuğumuzun 1225’ini ailesine teslim etmişiz. Bu çocuklarımızdan 479’unun halihazırda hastanede tedavileri devam ediyor. 84’ü ise Bakanlık kuruluşlarımızda bakımlarını sağladığımız çocuklarımız. Çocuklarımızı bu anlamda çok yakından takip ediyoruz. ”

 

/Ajans/

 

 

İlginizi çekebilir