Ahmet Türk: Türk halkı tekçi anlayışın zulmüyle karşı karşıya

Ahmet Türk, HDP’nin Mardin’de düzenlediği etkinlikte, “Bütün halklar büyük bir cenderenin içinde ezilmeye başladı” diyerek İş İnsanı Osman Kavala’yı, tutuklanan avukatları örnek gösterdi. Türk, “Türk halkı de tekçi anlayışın zulmüyle karşı karşıya” diye konuştu.

Yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin’de HDP’nin düzenlediği, “Arap halkıyla buluşma” etkinliğinde konuştu. Türk, “tekçi zihniyete karşı çıkarak birlikte mücadele çağrısında” bulundu.

“Cumhuriyetin kadrosuna baktığımızda ittihak ve terraki mantığının orada yer aldığını çok iyi biliyoruz”

Etkinlikte konuşan Türk şunları söyledi:

Benzer haberler

Amerika, Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam…

Kenya’da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı…

“Türkiye ve Cumhuriyet tarihini çok iyi okumak lazım. İttihat ve terakkiyle başlayan, farklı kimlikleri eritmeye yönelik aslında devletin aldığı karar vardır. Gayrı müslüm olan halkları yok etmek, Müslüman olan Kürt, Arap halkını da asimile etmek istediler. Cumhuriyet dönemine geldiğimizde bu projenin  hayata geçirilmesi için her şeyin yapıldığını görüyoruz. Aslında cumhuriyetin kadrosuna baktığımızda ittihak ve terraki mantığının orada yer aldığını çok iyi biliyoruz. Tabii ki burada bizim mücadelemiz ulus devlet yerine, demokratik bir devleti oluşturmaya yönelik bir çaba. Halkların, inançların, kimliklerin özgürleştiği bir Türkiye’yi yaratmadır. Bundan dolayı partimizin ismi Halkların Demokratik Partisi’dir.”

“Türk halkı tekçi anlayışın zulmüyle karşı karşıya”

“Bütün halklar büyük bir cenderenin içinde ezilmeye başladı” diyen Türk, İş İnsanı Osman Kavala‘yı, tutuklanan avukatları örnek gösterdi. Türk konuşmasına şöyle devam etti:

“Türk halkı da bu tekçi anlayışın zulmüyle karşı karşıya. Geçmişte partimize, Kürt halkına bir güvensizlik vardı artık bu aşıldı. Emek ve özgürlük bloklu adı altında bizleri anlayan bir yapı oluştu. Bu ilerisi için bize umut veriyor. Yapılması gereken gücümüzü birleştirmek, ortaklaşmamız gerekiyor. Evet, farklı inançlar, farklı kültürler elbette ki olduğu gibi yaşamalı ama bu inançlar bir arada bu mücadeleyi gerçekleştirdikleri takdirde başarıya ulaşma şansımız olur.”

/t24/

İlginizi çekebilir