Ahmet Türk muhalefete seslendi: Yanlış yaparsanız hesap sorarız

Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları kapsamında bugün Urfa’nın Viranşehir, Diyarbakır’ın Bismil ve Mardin’in Kızıltepe ilçelerinde halk buluşmaları ve mitingler gerçekleştirdi. Miting ve halk buluşmalarına binlerce kişi katıldı. 

Viranşehir ve Kızıltepe’de gerçekleşen miting ve halk buluşmalarına DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşti ve Ahmet Türk konuşmacı olarak katıldı. Bismil’deki buluşmaya da DDKD ve PİA temsilcileri katıldı.

Viranşehir’de binlerce kişiye konuşan Ahmet Türk, Kürtçe başladığı konuşmasında kısaca şunları söyledi:

“Silav û rêz, îro bi coşeke mezin bi keleceke mezin gelê Wêranşar, warê şeran, li vê qadê ji bo azadiyê denge xwe bilind dikin. Em spas dikin, em hurmet dikin. Em baş dizanin bi kedeke mezin em hatine dema azadiyê. Pêşeroj pêşeroja gelê Kurd e, serkeftin serkeftina gelê Kurd û gelê Wêranşarê ye. Îro em dibînin gelê Kurd, jinên Kurd bi her awayî ji bo azadiyê li qadan in. Lewma em dibêjin jin jiyan azadî. Hûn her hebin. Her bijîn. Em baş dizanin heya vê rojê bi rastî gelê Kurd serê xwe li ber zilmê netewand. Lê em baş dizanin zilmek îro li ser gelê Kurd tê meşandin. Em hêvidar in vê pergalê û îktidarê em ê bişînin û em ê jiyaneke azad roj bi roj ava bikin.

Bildiğiniz gibi çok zorlu bir siyaset yürütüyoruz. Bir tarafta AYM’de HDP ile ilgili açılan bir dava var. Biz bu nedenle bizim partimiz olan Yeşil Sol Parti’den adaylarımızı gösterdik. Yeşil Sol Parti halkların, özgürlüklerin partisidir. Yeşil Sol Parti Emek ve Özgürlük İttifakının adıdır. Onu öyle bilmemiz lazım. İşte değerli dostlarımızla, değerli yoldaşlarımızla Kürt halkı birlikte geleceği inşa etmek için bu mücadeleyi yürütüyor. Bizler bu ülkede demokrasi istiyoruz, halkların demokratik bir bir düzen içerisinde birlikte yaşamasını önemsiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. İnancımız şudur. Bütün halklar kardeştir, halklar arasında bir sorun yok ama bu ülkeyi yönetenler halkları bölerek, kutuplaştırarak ayrıştırarak siyaset yapmak istiyor. Biz bunun karşısındayız. Zaman zaman bizimle ilgili “bunlar etnik milliyetçilik yapıyor” diye bazı açıklamalar yapıyorlar. Bakınız biz etnik milliyetçilik yapmıyoruz. Biz Kürt halkının dilini, kimliğini, geleceğinin yasaklardan kurtulmasını istiyoruz, onun özgürleşmesini istiyoruz. Aslında Kürt halkını inkar edenler milliyetçilik, ırkçılık yapıyor, faşizmi bu ülkeye yerleştirmeye çalışıyor. Oysa biz faşizme karşı ortak demokratik değerlerde halkımızı buluşturmak için mücadele ediyoruz.

 

Bilboardlara baktığınızda bütün Kürdistan’da yola devam ediyorlar. Peki devam ettikleri yol nedir? Kürt siyasetçileri zindanda tutmak için yola devam diyorlar, Kürt halkının kimliğini inkar etmek için yola devam ediyorlar. Irkçı, milliyetçi bir söylemle, tek millet var, tek dil var mesajıyla yola devam diyorlar. Peki bizi inkar eden bu anlayışa karşı yola devam der miyiz. Asla demeyeceğiz. Kabullenmeyeceğiz. Biliyorsunuz bu tarihi bir seçim, bir dönüm noktası, geleceğimizle ilgili bugün 10 binlerce yoldaşımız, arkadaşımız zindanlarda tutuluyor. Başta Selahattin Demirtaş Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Ayla Akat, Leyla Güven ve birçok arkadaşımız bugün haksız ve hukuksuz bir şekilde zindanlarda tutuluyor. Bu seçim değişim dönüşüm seçimidir. Bu seçim halkların ortak gelecekte buluşmasının seçimidir. Biz bu seçime giderken birilerine de güvenmiyoruz. Kendimize ve halkımıza güveniyoruz. Yarın iktidara gelenler size karşı, halkımıza karşı yanlış yaparlarsa onların karşısında da dimdik dururuz. Bir Millet İttifakı var. Kılıçdaroğlu’na destek vereceğimizi partimiz açıkladı. Ama şunu bilsinler, yarın halkımıza yanlış yaparlarsa onun da hesabını sorarız… Bunun da bilinmesi lazım. Kürt halkı politize olmuş bir halk mücadelesinin anlamını iyi biliyor. Hiç kimse Kürt halkını kandırmaya çalışmasın. Biz mücadele için hak ve özgürlükler için her zaman alanlarda olacağız. Halkımızla birlikte geleceğimizi elbette özgürleştireceğiz.”

Ayrıca Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın ve DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk İzmir’in Zeytindağ’ı, Bergama, Kınık ve Buca ilçelerinde esnaf ziyaretleri, Menderes’te Cemevi ziyareti  gerçekleştirdi, Buca’da halk buluşmasına katıldı.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar da İstanbul’da Hrant Dink Vakfını ziyaret ederek, İstiklal Caddesi’nde bildiri dağıtımı yaptı. Ardından DSİP buluşmasına katıldı.

İlginizi çekebilir