Ahmet Türk: Mardin’de AKP’li vekiller Kılıçdaroğlu’na oy vermeyin diye baskı yapıyor

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesinde Mardin Mazıdağı’nda AKP’li vekillerin, yerel idareyle birlikte kanaat önderleri ile muhtarlara Kılıçdaroğlu’na oy vermemeleri yönünde baskı uyguladığını söyledi.

Benzer haberler

Rapor: Çin, Avrupa’da yasadışı faaliyet yürütüyor;…

Avrupa Birliği Zirvesi başladı

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesinde Mardin Mazıdağı’nda AKP’li Milletvekillerinin muhtarlara Kılıçdaroğlu’na oy vermemeleri yönünde baskı uyguladığını ileri sürdü.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, Eski Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Mardin Mazıdağı’nda AKP’li milletvekillerinin beraberindeki vali, kaymakam, karakol komutanlarının, ilçede kanaat önderleri ile muhtarlara Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemeleri için baskı yaptığını belirtti. Türk, 28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tur cumhurbaşkanı seçimlerini de bir referandum olarak nitelendirdi.

Ahmet Türk, seçmenin tekçi, otokrat bir yönetim ile demokrasi arasında bir seçim yapacağını ifade etti. Türk, AKP iktidarında hak hukuk ve adaletin ortandan kalktığı bir yönetim olduğunu belirterek, “Bunun değişmemesi halinde toplumu bir felakete taşıyacağı çok ortada. Bizler birleşerek geleceğimizi güvence altına almalıyız. Ülkedeki bütün insanların demokrasiye ihtiyacı var“ dedi.

“Demokratik ortamda Kılıçdaroğlu kazanır”

Sandık güvenliğine dikkat çeken Türk, demokratik bir ortam sağlanması halinde Kılıçdaroğlu’nun kazanabileceğini belirtti.

Türk şunları söyledi;

“Bu bir referandum. Herkes sandığa gitmeli ve sandığın başından ayrılmamalı. Sandıklardan muhaliflerin uzak tutulduğu bir süreci yaşadık. Aslında hem Yeşil Sol Parti hem de CHP sandıklarda yetersiz kaldığı için bu sonucu aldık. Büyük bir baskı var biz CHP’yi de bu konuda bilgilendirdik. AKP’li milletvekillerinin beraberindeki vali, kaymakam, karakol komutanlarının, ilçede kanaat önderleri ile muhtarlara Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemeleri için baskı yapıyor. Akıl alır gibi değil. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor zamanında müdahaleler yapılmalı. Ben buradaki halkın tercihini Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacağına inanıyorum ama baskıların ve hilelerin olduğu yerde başarılı olmanın mümkün olmadığını da belirtmek isterim. Demokratik seçimi sağlayabilirlerse kazanabilirler aksi halde mümkün değil.” ,

/Kısa Dalga/

İlginizi çekebilir