Ahmet Türk: Devlet devlet olsaydı bunlar yaşanmazdı

Depremde yakınlarını kaybeden aileleri ziyaret eden Ahmet Türk, “Devlet devlet olsaydı bunlar yaşanmazdı” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri ve Kürt siyasetçi Ahmet Türk, depremin vurduğu Avasim’de (İslahiye) Altınüzüm ve Sulumağara’da taziye ziyaretinde bulundu. Ailelere başsağlığı dileyen Türk, “Tüm halkımız acınızı paylaşıyor, herkes acınızı yürekten paylaşıyor. Söylenecek bir şey yok” dedi.

Türk’ün konuşmasını bölen taziye sahibi yurttaş, “3 gün kimse gelmedi, cenazelerimizi çıkartamadık” dedi. Yurttaşın ardından konuşmasına devam eden Türk, “Devlet devlet olsaydı bu acılar yaşanmazdı, bunlar yaşanmazdı. Herkes bunu söylüyor” diye konuştu. Depremin ardından 3 gün boyunca devletin alanlarda olmadığını hatırlatan Türk, “Bugün bile bir duyarsızlık var. Yardım etmek isteyen sivil toplum kuruluşları engellenmeye çalışılıyor. İnsanların yaptığı yardımları engellemeye çalışıyorlar. Bir yerde bu felaket yaşanırken ikinci bir felaketi devlet bize yaşatıyor. Biz tüm imkanlarımızla halkımızın yanında olacağız” diye konuştu.

‘PARTİNİZİN MANEVİ DESTEĞİ ÇOK KIYMETLİ’ 

Türk’ün, “Devletin yapamadığı yardımı biz ne kadar yapabiliriz ki?” söylemlerine karşılık bir yurttaş, “Partinizin manevi desteği maddi destekten çok kıymetli. Bunun kıymeti bilinmeli ve çok önemli” dedi.

Türk’ün ardından konuşan HDP Dîlok Milletvekili Mahmut Toğrul, depremin ilk gününden itibaren sahada olduklarını hatırlatarak, “Devlet ilk 3 gün yoktu. Devlet kendini toparlayınca ilk olarak bizim halkla buluşmamızı engellemeye çalıştı” diye konuştu. Toğrul konuşmasına yurttaşların ihtiyaçlarının uzun süre devam edeceğini belirterek yardımlara devam edeceklerini söyledi.

‘DEVLET DE ENKAZIN ALTINDA KALDI’ 

Bir diğer taziyede konuşan HDP Elih Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, “Bahçeli ve Erdoğan şimdi deprem bölgelerini gezeceklermiş. Hangi yüzle halkın karşına çıkacaklar? Bu depremde sadece halk değil devlet de enkazın altında kaldı” diye belirtti.

Heyet, taziye ziyaretlerinin ardından kentten ayrıldı.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir