Ağustos ayında en az az 31 kadın ve 7 çocuk öldürdü

Erkekler, Ağustos ayında en az az 31 kadın ve 7 çocuğu öldürdü, 13 kadın tacize uğradı, 6 kadın da seks işçiliğine zorlandı.

bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre, erkekler, 2022’nin ilk sekiz ayında erkekler en az 222 kadını öldürdü.

 Erkekler Ağustos’ta erkekler az 31 kadını ve 7 çocuğu öldürdü. Ağustos’ta en az 13 kadının ölümü basına “şüpheli” (Aydın (1), Erzurum (1),  İstanbul (2), İzmir (2), Samsun (1), Sinop (1), Tokat (1), Urfa (2), Zonguldak (2) ) ölüm olarak yansıdı.

Ağustos’ta erkeklerin öldürdüğü kadınlar

Ayşe K., Ayşe P., Ayşen Ç., Berivan U., Dilek K., Ezgi Ö., Fadim S., Fikriye Vatansever, Filiz G., Gülten İnan, H.Ö, Hacer A., Hanige Ç., Hediye Y., Khvicha Osanadze, Leyla K., Mehlika Derici, Melek Yıldırım, Mihriban Arduç, Necla A., Neriman G., Nura Hac S., Rita E., Sanem G., Sevtap Akbacı, Sibel U., Susanber Özdemir, Şenay A., Şeyh Müslim, Ülkü A., Zeynep D.

Ağustos’ta 7 çocuk öldürüldü

Erkekler, ağustos ayında, en 7 çocuğu öldürdü, 12 çocuğu da istismar etti. Ağustosta öldürülen çocukların isimleri şöyle: Beyza Doğan, Derya K., Emirhan Aytemir, Firdevs B., Melek K. Muhammed, T.Ö.

İki çocuğu babası, bir çocuğu abisi, bir çocuğu akrabası, bir çocuğu da erkek arkadaşı öldürdü. İki çocuğu öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler 5 çocuğu ateşli silahlarla, bir çocuğu kesici aletle öldürdü. Erkeklerin bir çocuğu nasıl öldürdüğü basına yansımadı.

Erkeklerin çocukları öldürdüğü iller: Ankara (1), İstanbul (1), Kilis (1), Maraş (1), Şırnak (3)

Erkekler, en az 79 kadına şiddet uyguladı

Erkekler ağustos ayında  en az 79 kadına şiddet uyguladı.

Erkeklerin şiddet uyguladığı en az 9 kadın “ağır” hasta olarak hastaneye kaldırıldı. Erkekler en az 11 kadına “koruma kararını” ihlal ederek şiddet uyguladı.

Erkeklerin şiddet uyguladığı kadınlardan biri Suriyeli biri de Tanzanya’lıydı. Erkekler en az iki kadına sistematik olarak şiddet uyguluyordu.

En az 55 kadını kocası, sevgilisi erkekler yaraladı. 11 kadına abi ve babası gibi aile üyeleri şiddet uygularken, 10 kadına şiddet uygulayan erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı. Üç kadına da üç iş arkadaşı şiddet uyguladı.

Erkeklerin 67 kadına şiddet uygulama bahanesi basına yansımazken, 12 kadına ayrılmak istediği, barışmak istemediği şiddet uyguladı.

Erkekler, 54 kadını darp ederek, 13 kadını kesici aletlerle, dokuz kadını ateşli silahla yaraladı. Erkekler bir kadına otomobille çarparak, iki kadını da yakarak yaraladı.

Erkekler, 23 kadını iş yeri, otobüs, ormanlık alan gibi ev dışı alanlarda,  46 kadını ev içinde yaraladı. Erkeklerin 10 kadına nerede şiddet uyguladığı basına yansımadı.

En az 13 kadını taciz edildi

Ağustos 2022’de erkekler en az 13 kadını taciz etti. Bu sayı geçen yıl aynı 28 idi. Erkeklerin taciz etiği kadınlardan biri Iraklıydı.

Erkekler, 12 kadını sözlü ve fiziki yollarla taciz etti. Erkekler bir kadına cinsel organını göstererek taciz etti.

Erkekler 10 kadını ev dışı alanlarla taciz etti. Erkeklerin üç kadını nerede taciz ettiği basına yansımadı.

Bir kadını uzman çavuş bir erkek, dört kadını kurye, bir kadını akrabası taciz ederken, 7 kadını taciz eden erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

En az altı kadın seks işçiliğine zorlandı

Erkekler, Ağustos’ta en az altı kadını seks işçiliğine zorladı.  Seks işçiliğine zorlanan kadınlar Türkiye vatandaşı değildi. Seks işçiliğine zorlananlar arasında çocuklar da vardı.

İlginizi çekebilir