Ağır hasta tutuklu 30 yılın ardından özgürlüğüne kavuştu

İHD’nin ağır hasta tutuklu listesinde olan Ramazan Özyiğit, verilen 30 yıllık cezanın bitimi sonrası tahliye oldu. 
İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) ağır hasta tutuklu listesinde yer alan Ramazan Özyiğit, 30 yıllık cezanın ardından özgürlüğüne kavuştu. Elazığ Karakoçan K-1 Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye olan Özyiğit, 1993’te Şirnex’in Hezex (İdil) ilçesinde gözaltına alındı. Çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) müebbet hapis cezası verilen Özyiğit, cezaevi süresi boyunca Van, Hatay ve Erzurum’da bulunan cezaevlerinde kaldı. Cezaevi süresi boyunca 7 defa ameliyat olan Özyiğit’in şeker, tansiyon, işitme sorunu gibi birçok hastalıkla mücadele ediyor.
ATK ENGEL OLDU
Özyiğit, son süreçlerde birçok kez hastaneye kaldırıldı. Hastalıklarından dolayı kişisel ihtiyaçlarını karşılayamayan Özyiğit, cezaevindeki arkadaşlarının yardımıyla yaşamını sürdürüyordu. Hastalığının ilerlemesi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede “cezaevinde kalamaz” raporu alan Özyiğit’in tahliyesi Adli Tıp Kurumu’nun  (ATK) “cezaevinde kalabilir” raporu nedeniyle tahliye edilmiyordu.
Verilen hapis cezasının tamamlayan Özyiğit’i, cezaevi önünde ailesi tarafından karşıladı. Özyiğit ve aile bireyleri daha sonra Hezex’e doğru yola çıktı.

 

/MA/

İlginizi çekebilir