AFP: Rusya, Suriye’de Ankara’ya mesafe koydu

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik kara operasyonu yapıp yapmayacağı gündemdeki yerini korurken, Fransız medyası tarafından, önemli bir hamlenin Rusya’dan geldiği öne sürüldü.

Fransız haber ajansı AFP’de yer alan haberde, Rusya’nın Türkiye-Suriye sınırına çok yakın noktalara askeri destek gönderdiğini öne sürüldü. AFP, bu iddiayı bölgede yaşayanlara ve bazı kuruluşlara dayandırdığını bildirdi.

Suriye’de İran ile birlikte Ankara’nın karşısında yer alan Rusya’nın Halep’in kuzeyine askeri destek gönderdiği belirtildi. AFP’ye konuşan Tel Rıfat’ta yaşayan kaynaklar, Rus askerlerinin bölgede olduğunu söyledi. Türkiye sınırına 15 kilometre uzaktaki kaynaklar, “Rus güçleri yakınlardaki köyde yollara barikat kurarak Türk güçleri ve Ankara’ya destek veren Suriyelilere mesafe koydu” açıklamasını yaptı.

Benzer haberler

Bafil Talabani Moskova’da: Rusya Dışişleri Bakanı…

Leyla Zana: Güçlü olursak muhatap alınırız

HAVA ÜSSÜNE DE DESTEK GÖNDERDİLER

Tel Rıfat’ta Türkiye’nin de desteklediği Suriyeli cihadist gruplar bölgenin kuzeyini kontrol ederken Rusya destekli Suriyeliler ise güney bölümlerini kontrol ediyor. Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rus askerlerinin Şam yönetimi kontrolündeki Tel Rıfat yakınlarındaki hava üssünde de sayılarını artırdığını aktardı. Gözlemevini yöneten Rami Abdel Rahman, AFP’ye konuştu. Rahman, “Rusya’nın bölgeye destek göndermesi Türkiye’nin operasyonunu durdurmak ya da yavaşlatmak için atılmış bir adım olabilir” dedi.

 

/Tele-1/

İlginizi çekebilir