Afganistan: Camide intihar saldırısı; 18 ölü

 Afganistan’ın Herat vilayetinde bir camide cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırısında, 18 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi de yaralandı.

Herat Vilayet Sözcüsü Hamidullah Motevakil, basına yaptığı açıklamada, intihar saldırısı nedeniyle ilk belirlemelere göre, en az 18 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin de yaralandığı söyledi.

Sözcü Motevakil, Guzergah Camisi’nde meydana gelen intihar saldırısında aynı zamanda caminin imamı ve vaizi olan Mevlevi Mucib Rahman Ensari’nin de yaşamını yitirdiğini duyurdu. Görgü tanıkları ise Ensari’nin bazı korumalarının da yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

11 Ağustos 2022’de, Taliban ve en etkili bileşeni Hakkani grubunun önde gelen isimlerinden Şeyh Rahimullah Hakkani, ders verdiği bir medresede IŞİD’in bombalı saldırısında hayatını kaybetmişti.

Taliban’ın geçen yıl 15 Ağustos’ta Afganistan’ı hakimiyeti altına almasının ardından geçen son bir yılda ülkede IŞİD’in saldırıları nedeniyle yüzlerce insan hayatını kaybetti.

Söz konusu saldırılar, ağırlıklı olarak Şii ve Sünni camiler ile Taliban güçlerini hedef alırken en kanlı patlamalar Şii camilerine yönelik saldırılarda gerçekleşti.

 

/ rd /

İlginizi çekebilir