Adana’da gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, sanal medya paylaşımları ve Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) üzerinden cezaevindeki tutuklulara para gönderildiği gerekçesiyle başlattığı soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde Mersin, Ankara, Antalya, Adana ve İzmir’de yapılan ev baskınlarında 28 kişi gözaltına alındı.

12 kişiye gözaltı

Adana’da yapılan ev baskınlarında ise Adana’da 14 Ekim 2014’te bisikletle gazete dağıtımı yaptığı sırada DAİŞ’liler tarafından katledilen Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Kadri Bağdu’nun eşi Şemsa Bağdu ile Murat Turgay, Ahmet Bulut, Feride Karavil, Ali Aydar, Remzi Alağaş’ın aralarında olduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Benzer haberler

İran’ın Paris Başkonsolosluğu’na saldırı…

BM Genel Sekreteri Guterres: Her türlü misilleme eylemini…

Gözaltında ‘Yurtsever kimdir?’

Gözaltına alınan 12 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Emniyette ifadeleri alınan 12 kişiye; “Değer ailesi nedir? Değer ailesi kime denir? Yurtsever kimdir? Heyva Sor nedir? Avrupa’dan size para geldi mi? Siz şuanda ne görevdesiniz? Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak ister misiniz? Dağdaki çocuklarınızda haber alıyor musunuz?” gibi sorular soruduğu ve “örgüt propagandası yapmak” ve “finans” suçlaması yöneltildiği öğrenildi.

Yeni Yaşam

İlginizi çekebilir