Adalet Nöbeti’ne saldırı: Bir anneye 9 plastik kelepçe takıldı

Adalet Nöbeti eylemlerinin 21’nci haftasında HDP Bahçelievler İlçe Örgütü önünde bir araya gelen tutuklu yakınları ile çok sayıda kişi ters kelepçelenip, darp edildikten sonra gözaltına alındı. Polis bir anneye 9 plastik kelepçe taktı.

Benzer haberler

İran, 3 Kürt gencini darp ederek gözaltına aldı: Akıbetleri…

Rapor: 2024 yılının ilk üç ayında en az 425 işçi hayatını…

Hasta ve infazları yakılan tutsakların yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemcileri, 21’nci haftalarında eylemlerini Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü önünde gerçekleştirildi. Bu haftaki eyleme, çok sayıda tutuklu yakınlarının yanı sıra HDP ilçe örgütleri ile Gençlik Meclisi üyeleri, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ve Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) yöneticileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yaşlılar ve Emekliler Meclisi üyesi Meryem Güneş ile İstanbul Eşsözcüsü Erken Tepeli ve Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri katıldı.
TÜM SOKAKLAR KAPATILDI
Açıklama öncesi Şirinevler Meydanı’nda bir araya gelen kitle burada polis tarafından ablukaya alınırken, ilçe binasının çevresindeki tüm sokaklar da çok sayıda gözaltı aracı ve yüzlerce polis tarafından kapatıldı. İlçe binası önüne inen anneler, “Annelerin Adalet Talebi Bizim Talebimizdir” pankartı açtı. Bu esnada polisler, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ile konuşarak, açıklamanın yasaklandığını öne sürdü. Piroğlu, annelerin adalet talebiyle bir araya geldiklerini belirterek polis engelini dinlemeyeceklerini iletti.
ABLUKADA ‘ADALET’ SLOGANI
Polis ablukasında anneler, cezaevindeki çocuklarının insanca koşullarda yaşayabilmesi için alanda olduklarını belirterek “adalet” sloganı atarak taleplerini haykırdı. Bu esnada kitleye saldıran polisler, aralarında HDK İstanbul Eşsözcüsü Erken Tepeli, HDP Bahçelievler İlçe Eşbaşkanı Fatma Çatak’ın da bulunduğu çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına aldı. Gözaltı aracına zorla bindirilmeye çalışılan eylemciler, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “Biji berxwedana zindanan” sloganları attı.
GAZETECİLER UZAKLAŞTIRILDI
Annelerin direnişini görüntülemek isteyen gazeteciler ise polis tarafından darp edilerek alandan uzaklaştırılmaya çalışıldı.
POLİS 9 PLASTİK KELEPÇE TAKTI 
Direnişlerini sürdüren tutuklu yakınları polisin sert müdahalesi ile darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan tutuklu yakınları, sık sık, “Biji berxwedana zindanan” sloganı attı. Tutsak yakını Fince Akman’ı işkence ile gözaltına alan polisler, Akman’ın tülbentini çekerek ters kelepçeledi ve uzun süre darp etti. Darp girişiminde bulunan polislerden daha önce adı taciz olaylarına karışan Muhammed Hanifi adlı bir polis, tutuklu yakını Cemile Karakaş’ı yere yatırarak kafasına bastı. Karakaş bu esnada uzun süre nefessiz kaldı. Karakaş’ın çığlıklarına rağmen nefessiz bırakmaya devam eden polis memuru Hanifi, tutuklu yakınlarına hakaretlerde bulunmaya devam etti.  Hanifi, daha sonra tutuklu yakını Karakaş’ın bileklerine yaklaşık dokuz tane plastik kelepçe taktı. Bu esnada Karakaş daha fazla dayanamayıp baygınlık geçirdi.
‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’ 
Bir diğer tutuklu yakını Kumri Akgül de, polisin sert müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.
YURTTAŞLAR DA GÖZALTINDA 
Tutuklu yakınlarına işkence eden polis memurlarına çevrede bulunan yurttaşlar tepki gösterdi. Tepki gösteren çevredeki birçok yurttaş da polisler tarafından gözaltına alındı.  Polisler, tutuklu yakınlarının eylemini görüntülemek isteyen Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Doğan Kaynak’ı uzun süre alıkoyarak GBT uyguladı.
EN AZ 15 GÖZALTI 
Gözaltına alınanlardan ismi öğrenilenler şöyle: Fince Akman, Cemile Çiftçi, Cemile Karakaş, Kumri Akgül, Zeynep Calıhan, HDP Küçükçekmece İlçe Eşbaşkanı Gülsüm Öztürk, Süleyman Çelik, HDP Bahçelievler Eşbaşkanı Fatma Çatak, Resul Çatak, HDK İstanbul Eşsözcüsü Erkan Tepeli, Fikri Öztürk, ANYAKAY-DER Eşbaşkanı Evin Genç, HDP Bakırköy İlçe Eşbaşkanı Sadık Yılmaz, HDP Gençlik Meclisi üyesi Mizgin Taşdemir ve soyadı öğrenilemeyen Dündar isimli bir kişi. Gözaltına alınanların nereye götürüldüğü öğrenilemedi.
Polis saldırısına tepki gösteren HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, “Hasta Tutsaklara Özgürlük” yeleği giyerek Şirinevler Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi.
Kaynak: mezopotamyaajansi35.com/
İlginizi çekebilir