AB’yi sarsan yolsuzluk davası: İtalya, en önemli zanlının iade kararını yine erteledi

Benzer haberler

Tuncel: Sandığa gidelim, gasp edileni geri alalım

Putin: Üçüncü ülkelerin havaalanlarındaki Ukrayna F-16’ları…

Brescia istinaf mahkemesi, geçen ay olduğu gibi iade talebi konusundaki duruşmayı yine ertelediğini duyurdu.

Silvia Panzeri’nin avukatları, Belçika cezaevlerini aşırı derece kalabalık oluşu nedeniyle, iade talebine mahkemenin karşı çıkmasını istiyor.

Avukatlar, mahkeme heyetinin Belçika cezaevi sistemi konusunda bilgi istediğini, ancak talep edilen bilgilerin gelmemesini gerekçe göstererek duruşmanın 16 Ocak’a ertelendiğini duyurdu.

Euronews’de yer alan haberde, Belçika savcılık makamına göre, Avrupa Parlamentosu’nun eski İtalyan üyesi Antonio Panzeri‘nin 38 yaşındaki kızı Silvia Panzeri’nin, Katar’dan alındığı iddia edilen rüşvet konusunda önemli sorumluluğu bulunuyor.

Farklı hakimlerden oluşan yine aynı kentin istinaf mahkemesi Pier Antonio’nun eşi, Silvia’nın annesi Maria Dolores Colleoni’nin iadesine yeşil ışık yakmıştı

Colleoni, karara itiraz edip avukatlarının temyize başvurması yüzünden hala İtalya’da bulunuyor. Colleoni ve kızı Silvia Panzeri, 10 Aralık’tan bu yana Belçika yargısını verdiği tutuklama kararı doğrultusunda İtalya’da ev hapsinde tutuluyor.

Belçika’daki yolsuzluk soruşturması

Belçikalı makamların yürüttüğü yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama soruşturması kapsamında, aralık ayında çok sayıda noktada aramalar yapılmış, 1,5 milyon euro nakit para ele geçirilmiş ve 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan kişilerin AP’nin başkan yardımcılığı sona erdirilen Yunan milletvekili Eva Kaili, eski İtalyan AP Milletvekili Pier Antonio Panzeri, Kaili’nin partneri ve AP’de asistan olarak çalışan yine Francesco Giorgi ve hukukun üstünlüğü konularında çalışan bir sivil toplum kuruluşunun yöneticisi Niccolo Figa-Talamanca olduğu açıklanmıştı.

Giorgi’nin ifadesinde iki AP milletvekili Andrea Cozzolino ile Marc Tarabella’nın Panzeri’den para aldığını söylediği ileri sürülmüştü.

Tarabella’nın Belçika’daki evinde de arama yapılmıştı. Arama, Belçika yasaları gereğince AP Başkanı Metsola’nın nezaretinde yürütülmüştü.

Bu kişilerin AP’nin ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek üzere bir Körfez ülkesinden rüşvet aldıkları iddia edilmişti. Konuyla ilgili haberlerde adı geçen Katar iddiaları reddetmişti. Daha sonraki haberlerde Fas’ın da bu kişilere rüşvet verdiği iddia edilmiş, Fas istihbaratı ile Fas’ın Polonya’daki Büyükelçisi Abderrahim Atmoun’un şüphelilerle görüştüğü ileri sürülmüştü.(euronews)

İlginizi çekebilir