Abdullah Demirbaş: 21. Yüzyıl Kürtler ve Kürdistan İçin

Bafıl Talabani ile Mazlum Kobani’nin görüşmesi Kürtlerin birliği açısından son derece önemli ve ihtiyaç olan bir gelişmedir. Bu görüşme Kürt halkına geleceğe daha umutlu bakmasını sağlamıştır. Kürt halkının siyasi parti ve şahsiyetlerden beklediği bu görüşmelerin devam etmesi ve ilerlemesi için şu önerilerde bulunmak istiyorum
1-Kişi olarak mevcut tablo bana çok ümit verdiğini ifade etmek istiyorum. Bu tablonun gelişmesini istiyorum. Bu konular da önerilerimi sunmak istiyorum.
2-Bafel Talabani, Rojava’yı ziyaret etti. Rojava Yönetimi’yle görüştü. Önemlidir.
3-Sayın Mesut Barzani, Necirwan Barzani ve Mesrur Barzani Rojava’yı ziyaret etmeli.
4-Sayın Behram Salih beraberinde bir heyetle ziyaret etmeli.
5-Başur, Rojhelat‘taki partiler ve kanaat önderleri ziyaret etmeli.
6- Asuri-Süryani-Keldani ve Ermeni halkının temsilcileri ayrı ayrı veya birlikte ziyaret etmeli.
7-Bakur’daki Kürd parti ve örgütlerin temsilcileri ve kanaat önderleri ziyaret etmeli.
8- Avrupa‘dan güçlü bir Kürdistani heyet ziyaret etmeli.
9-Gidecek heyetler güney Kürdistan Bölge Yönetimi‘ni ve Rojhelat‘taki partileri ziyaret etmeli.
10-Daha sonra Rojava‘dan yetkili bir heyet başta Güney Kürdistan Yönetimi‘ni ve Rojhelat partilerini ziyaret etmeli.
11-Bu gelişmeler üzerinden bir heyet İngiltere, İsrail, Amerika, Mısır, Rusya, Çin, Almanya ve Fransa’da diplomatik temaslarda bulunabilmelidir.
12- ilk etapta Rojava ve Başur birleşmeli, bu birleşme ister resmî, ister fiili olsun daha sonra Akdeniz’e inmenin planı yapılmalı. Ortak bir strateji ve ortak askeri güç ve ortak ekonomi gelişmelidir .Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımız, su, doğal gaz, petrol vb. kaynaklarımız  uluslararası piyasaya halkımızın çıkarları doğrultusunda açılmalıdır.
13- Bu çabalar 2013’te sayın Öcalan ın çağrısına rağmen yapılamayan Kürdistan Kongresi’nin yapılmasını sağlayabilir.
Tüm bu ziyaretlerle Kürdistan’da var olan parti, örgüt, kanaat önderleri, millet ve azınlık temsilcileriyle Rojava‘ya karşı süren saldırılara karşı birlik mesajı verilmiş olacaktır.
Bu ziyaretlerin temel amacı; şu an saldırı tehditi işe karşı karşıya olan Rojava‘daki halkımıza ve yönetimine moral verecektir.
Bu ruh bütün dünya kamuoyuna ve Kürd ve Kürdistan hakllarına güven verecektir. 21.Yüzyıl‘da statü sahibi olmamızı sağlayacaktır.

NOT: Çağrımı yerinde buluyorsanız bunu yaygınlaştırın. Sayfalarınıza taşıyın. Destekleyin. Zenginleştirin ki ortak milli bir ruh oluşturalım. Kazanacağız. 21. Yüzyıl bizim yüzyılımız olacaktır. Saygılarımla…

/23 Aralık 2022/

İlginizi çekebilir