ABD’den Türkiye’ye Yunanistan uyarısı: Yunan adalarının hükümranlığı tartışma konusu değil

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) DIşişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’a yönelik “bir gece ansızın gidebiliriz” şeklinde Atina tarafından “tehdit” olarak algılanan ifadelerini “yararsız” olarak nitelendirdi ve Yunanistan’ın Ege adaları üzerindeki egemenliğinin “tartışma konusu olmadığını” vurguladı.

BakanlıktanErdoğan’ın son ifadelerine ilişkin yapılan değerlendirmede “Rusya’nın egemen bir Avrupa devletini yeniden işgal ettiği bir zamanda, NATO müttefikleri arasındaki gerilimi artırabilecek açıklamalar özellikle yararsızdır. Bütün ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli ve korunmalıdır. Yunanistan’ın bu adalar üzerindeki egemenliğinin tartışılması söz konusu değildir” açıklamasında bulunuldu. Basın açıklamasında ayrıca ABD’nin, NATO müttefiklerini “bölgede barış ve güvenliği korumak ve farklılıkları diplomatik olarak çözmek için birlikte çalışmaya teşvik etmeyi sürdürdüğü” belirtildi.

Yunanistan: Türk İHA’sını tespit edip önledik

Yunan medyasında yer alan bir habere göre Türkiye’ye ait bir İnsansız Hava Aracı (İHA), çarşamba günü erken saatlerde Kinaros adacığı üzerinde uçtu.

Benzer haberler

IMF’den uyarı: İtalya ve Fransa kemer sıksın, Almanya…

Amed Tiyatro Festivali başladı

Yunanistan Ulusal Savunma Genelkurmay Başkanlığı’na (GEETHA) göre olay, saat 00.55’te İHA’nın yaklaşık 6 bin metre yükseklikte uçmasıyla meydana geldi.

GEETHA, UAV’nin bir uçuş planı sunmadan radara girdiğini ve Yunan hava sahasını ihlal ettiğini söyledi.

İHA’nın, uluslararası angajman kurallarına uygun olarak Yunan savaş uçakları tarafından “tespit edildiği ve önlendiği” kaydedildi.

Doğu Ege’de Oniki Adalar’ın bir parçası olan Kinaros, Kalimnos ve Leros’un batısında ve Amorgos’un doğusunda yer alıyor.

 

/ euronews /

İlginizi çekebilir