ABD’den İran devlet medyası çalışanlarına yaptırım

ABD dün (Çarşamba), İran tarafından finanse edilen bir medya kuruluşunun çalışanlarına yaptırım uyguladı.

ABD Hazine Bakanlığı yaptığı açıklamada, İran Radyo ve Televizyon Kurumu’nun 6 üst düzey çalışanına yaptırım uygulandığını duyurdu. Bakanlık, söz konusu medya kuruluşunun ‘İran hükümetinin kendi halkına yönelik baskı ve kitlesel sansür kampanyasında kritik bir araç’ olarak hizmet ettiğini de açıkladı. Bakanlık, medya kuruluşunun, ‘akrabalarının son protestolar sırasında İranlı yetkililer tarafından öldürülmediğini, ancak gösterilerle ilgisi olmayan nedenlerle öldüğünü kabul etmeye zorlanan insanlarla röportajlar yaptığını ve bunları yayınladığını’ vurguladı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın Terör ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson konuyla ilgili açıklamasında, “İran hükümetinin zorunlu itiraflara bel bağlaması, hükümetin vatandaşlarına ve uluslararası topluma gerçeği söylemeyi reddettiğini gösteriyor” dedi.

Benzer haberler

Musk’ın Grok-1.5 yapay zekalı sohbet robotu önümüzdeki…

Ermenistan’da bankalar, Rusya’nın Mir…

Nelson, Washington’ın İran hükümetini insan hakları ihlalleri ve sansürden sorumlu tutmaya devam edeceğini açıklayarak, “ABD, barışçıl protestolarını sürdürürken İran halkını destekleme taahhüdünü sürdürüyor” dedi.

22 yaşındaki Mahsa Amini’nin 16 Eylül’de gözaltındayken hayatını kaybetmesinin ardından patlak veren gösteriler, 1979 devriminden bu yana İran dini liderliğine karşı yapılan en cesur meydan okumalardan biri oldu.

Kaynak: Ajans

İlginizi çekebilir