ABD, İngiltere ve Almanya’dan İran’ın bombardımanına tepki

İran’ın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik füzeler ve dronlarla gerçekleştirdiği saldırıya ABD, İngiltere ve Almanya’dan tepki geldi.

ABD’nin Irak Büyükelçisi, İran’a Kürdistan Bölgesine yönelik saldırıları durdurmaya çağırısı yaptı.

ABD’nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski yaptığı açıklamada, „Dün gece, Irak’ın egemenliğinin İran tarafından bir kez daha ihlal edildiğine tanık olduk. İran’ın füze ve insansız hava aracı saldırıları masum sivillerin hayatını tehlikeye atıyor ve Irak altyapısını yok ediyor“ ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında Romanowski , „Kürdistan Bölgesi’ne yönelik bu pervasız saldırılar durmalı“ dedi.

Almanya ve İngiltere’nin Erbil konsoloslukları da birer mesaj yayınlayarak İran’ın saldırılarını kınadı. İngiltere’nin Erbil Konsolosu David Hunt resmi Twitter sayfasından yaptığı Kürtçe ve İngilizce açıklamada Kürdistan Bölgesinin bir kez daha İran İslam Cumhuriyetinin insansız hava araçları ile füzelerinin hedefi olduğu belirtildi.

Eylül ayındaki saldırıda 12 kişi yaşamını yitirdiğini, bazı sivillerin yaralandığını ve göç ettiğini hatırlatan Hunt, “İngiltere bu saldırganlığın karşısında Kürdistan Bölgesi’nin yanında yer alıyor. Mesajımız çok net: Dur” ifadelerini kullandı.

Almanya’nın Erbil Konsolosluğu ise saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada İran’ın saldırılarını kınayarak Irak ve Kürdistan Bölgesinin egemenlik hakkının ihlal edildiği bildirildi.

Saldırıyı kınayan Erbil Konsolosluğu, İran’a saldırıları “derhal durdurma” çağrısında bulundu.

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir