ABD Hazine Bakanı Yellen, bir kez daha uyardı: En kısa sürede harekete geçin

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limiti konusunda Kongre’yi harekete geçmeye çağırdı. Borç limitinin 5 Haziran’a kadar artırılmaması veya askıya alınmaması halinde Hazine’nin yükümlülüklerini yerine getirmek için kaynaklarının yetersiz kalacağına dikkati çeken Yellen, “Kongre’yi mümkün olan en kısa sürede harekete geçerek ABD’nin itibarını korumaya çağırmaya devam ediyorum.” dedi.

ABD’de Analistler, Kongre’nin borç limitini 5 Haziran’dan önce yükseltmemesinin finansal piyasaları sarsacak ve ABD ekonomisini derin bir resesyona sürükleyecek bir temerrüdü tetikleyebileceğini belirtti.

Yellen daha önce, borç limitine yönelik alınan önlemlerin 1 Haziran’a kadar tükenebileceği ve ülkenin bu tarihten sonra nakit sıkıntısı çekebileceği uyarısında bulunmuştu.

ABD’DE BORÇ LİMİTİ AÇMAZI

Benzer haberler

ABD Savunma Bakanı Austin, İsrailli mevkidaşı Gallant ile…

Türkiye’den Kobani’ye SİHA saldırısı: 2 yaralı

ABD’de federal hükümet, temerrüde yol açabilecek 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşmış bulunuyor.

Borç limiti ya da borç tavanı, “ABD hükümetinin borçlarını ödemek için ödünç alabileceği para miktarının üst sınırı” anlamına geliyor.

Borç limitinin aşılmasının ABD ekonomisine ciddi zarar vereceğinden endişe duyuluyor.

Söz konusu limitin kısa süreli aşılmasının bile reel gayrisafi yurt içi hasılada (GSYH) düşüşe, yaklaşık 2 milyon kişinin işini kaybetmesine, işsizlik oranının mevcut yüzde 3,5 seviyesinden yaklaşık yüzde 5’e yükselmesine ve borçlanma maliyetlerinin artmasına yol açabileceği belirtiliyor.

NTV

 

İlginizi çekebilir