ABD Erbil Başkonsolosu Hicks, Peşmerge Bakanı İsmail ile görüştü

ABD’nin yeni Erbil Başkonsolosu Irvin Hicks, Peşmerge Bakanı’nın reform sürecindeki kararlarına destek verdiklerini açıkladı. Hicks, Amerika’nın Peşmerge Bakanlığı’na büyük önem verdiğini ve bu konuda işbirliği ile koordinasyona devam edeceklerini de söyledi.

Kürdistan Bölgesel Hükümeti Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’nin Erbil Başkonsolosu Irvin Hicks’in beraberindeki askeri ve diplomatik heyetle Peşmerge Bakanlığı’nı ziyaret ederek, Bakan Şoreş İsmail ile görüştüğü bildirildi.

Bölgenin siyasi ve askeri durumunun konuşulduğu görüşmede, bölgede güvenlik ve istikrarının korunmasının önemine vurgu yapıldı.

Benzer haberler

Roboski İçin Adalet Girişimi: Roboski’ye adalet…

Leyla Zana: Güçlü olursak muhatap alınırız

Görüşmede ABD’nin Erbil Başkonsolosu, ülkesinin Peşmerge’deki reform sürecinin başarısına ve bu sürecin önündeki engellerin kaldırılması için çalışılmasına desteğini yineledi.

Hicks, Peşmerge güçlerinin yeniden örgütlenmesi ve birleştirilmesinin zor bir görev olduğunu ve herkesin işbirliği ve desteğini gerektirdiğini belirtti.

“Peşmerge Bakanı’nın güçlü ve birleşik bir askeri güç oluşturma görüşünü destekliyoruz” diyen Hicks, ABD ve Uluslararası Koalisyon’un görevini yerine getirdiğini ve Peşmerge güçlerinden de yeniden örgütlenme hususunda daha fazlasını beklediklerini ifade etti.

 

/ K24/

İlginizi çekebilir