60 yaşındaki hasta tutuklu Muhlise Karagüzel’e 7 yıl 6 ay hapis cezası

4 yıl önce cezaevine konulan ve halen Kayseri Bünyan Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Muş eski İl Eş Başkanı ağır hasta Muhlise Karagüzel’e, Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Muhlise Karagüzel’ın kızı Zilan Karagüzel, Twitter hesabından annesine ceza verildiğini duyurdu. Annesinin siyasi parti çalışmaları nedeniyle cezalandırıldığını belirten Zilan Karagüzel, “Annem Muhlise Karagüzel Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı ile 7 yıl 6 ay cezalandırıldı. Suçu siyasal parti faaliyetleriydi. Yargının ne denli siyasallaştığına bir örnek daha. Ağır hasta ve 4 yıldır cezaevinde. Mahkeme kararları infaz niteliğinde ve tahliye yok” dedi.

60 yaşındaki Muhlise Karagüzel sonuncusu geçen Mart ayı olmak üzere cezaevinde 3 kez kalp krizi geçirmişti. Hastaneye kaldırılan Karagüzel’e anjiyo yapılmış ve damarlarına stent takılmıştı. Karagüzel cezaevindeki ağır hasta tutuklular arasında yer alıyor.

Daha önce Muhlise Karagüzel’in sağlık durumu hakkında konuşan avukatı Abdülbaki Çelebi, Adli Tıp Kurumu’nun müvekkili hakkında ağır kalp ve şeker hastası olmasına rağmen “cezaevinde kalabilir” raporu verdiğini belirterek, “Kamuoyunun, Adalet Bakanlığı’nın, hükümetin de bu konuya büyük bir hassasiyetle yaklaşması gerekiyor. Bu durumu Türkiye Barolar Birliği’ne bildirdik. TBB İnsan Hakları Komisyonu bu çerçevede çalışıyor ve çalışmalar sonlandığında Adalet Bakanlığı’na bildirilecek” demişti.

/ rd /

İlginizi çekebilir