6 kişinin öldürüldüğü İzol Katliamı Davası’nda talepler reddedildi

AKP eski Milletvekili Zülfikar İzol’un yakınlarının karıştığı ve aynı aileden 6 kişinin öldürüldüğü katliamın davasında, keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına ilişkin talepler reddedildi.

Urfa’nın Siverek ilçesi Çeltik Mahallesi’nde 15 Haziran 2019 tarihinde AKP eski Milletvekili Zülfükar İzol’un oğlu ve kardeşlerinin saldırısında aynı aileden Zozan İzol, eşi Hakkı İzol ve Meral İzol ile oğlu Musa Serhat İzol’u öldürülmüştü.

Olaya ilişkin açılan ve Aksaray 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 10’uncu duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklular Serhat Ferman İzol Kayseri 1 Nolu T Tipi, Mehmet Metin İzol Elazığ T Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, birçok sanık, tanık ve müdafi ise salonda hazır bulundu.

Tutuksuz yargılanan 9 kişi ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Serhat Ferman İzol, Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol’un avukatları mahkeme salonunda, diğer sanıkların avukatları ise SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı.

Benzer haberler

Ermenistan’da bankalar, Rusya’nın Mir…

İsrail Halep’i vurdu: En az 38 ölü

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, iddia makamının 21 Aralık 2021 tarihli esas hakkındaki mütalaası okundu. Duruşmada tutuklu sanıklar Serhat Ferman İzol ve Mehmet Metin İzol savunma yaparak tahliyelerini talep etti.

Keşif ve bilirkişi talebi

Ardından söz alan Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol’un avukatı Muhammet Güloğlu, müvekkillerinin kendilerini saldırıdan korumak için savunduğunu belirtti. Güloğlu, ailesinden 4 kişi öldürülen ve şuan tutuklu bulunan Mehmet Metin İzol’un kaçma şüphesi olmadığını belirterek, tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmesi talebinde bulundu. Güloğlu, devamında sanıkların duruşmada hazır edilmesi talebinde bulunarak, “Keşif talebimiz vardır, bilirkişiye kayıtların gitmesini istiyoruz, eksik hususlar ikmal edilsin” dedi.

Duruşmaya verilen ara ardından mahkeme heyeti; tutuklu Mehmet Metin İzol ve Serhat Ferman İzol’un tutukluluk hallerinin devamına, daha önce haklarında yakalama kararı çıkarılan kişiler için infazlarının beklenilmesine, Urfa, Siverek ve Elazığ başsavcılıklarına yazılan müzakerelerin akıbetinin sorulmasına, keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına ilişkin talebin dosyadaki mevcut deliller, dosyanın gelmiş olduğu aşama dikkate alınarak reddine kararı verdi. Heyet duruşmayı 1 Haziran 2022 tarihine erteledi.

Kaynak: gazetekarinca

İlginizi çekebilir