543 gündür Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar: Adalet sağlanmadan buradan kalkmam

Adalet Nöbeti eylemini 543’üncü gününde sürdüren Emine Şenyaşar, „Adalet gelmeden buradan kalkmayacağız. Oğlum gelmeden buradan kalkmayacağım“ dedi. 
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 543’üncü gününe girdi. Anne ve oğlu, sabah erken saatlerde Urfa Adliyesi önüne geldi.
‘ÖLECEKSEM BURADA ÖLEYİM’
Anne Emine Şenyaşar, nöbet eyleminde bir kez daha adalet talebinde bulunarak, şunları söyledi: “Hakim ve savcılar günahımıza giriyor. Onlara haklarımızı helal etmiyoruz. Kim bize zulüm ederse biz onlara hakkımızı helal etmiyoruz. Artık yeter Fadılımı bıraksınlar. Tek kişilik hücrede tutuluyor. Kızı var onu görmeden büyüdü. İki oğlum öldürüldü, Fadılım eve gelsin. Oğlum cezaevinde biz burada çürüyoruz. Çocuklarımı haksız yere öldürdüler. Ben adalet istiyorum. Sadece kendim için değil herkes için adalet istiyorum. Suçsuz yere cezaevinde tutulan herkes serbest bırakılsın. 543 gündür burada bize zulüm ediliyor. Bize ne yaparlarsa yapsınlar adalet gelmeden buradan kalkmayacağız. Oğlum gelmeden buradan kalkmayacağım. Öleceksem adliye binası önünde öleyim. Vicdanlı davransınlar.”
SERGİ 2’NCİ GÜNÜNDE
Ailenin, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve yeni adli yıl açılış günü olması nedeniyle dün adliye binası önünde bulunan ve “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda açtığı “Adalet Sergisi” ise 2’nci gününde sürüyor.
Sergide, Adalet Nöbeti boyunca çekilen fotoğraflar, Emine Şenyaşar ve adalet konulu çizilen karikatürler, 14 Haziran 2018 tarihinde yaralıların saldırıya maruz kaldığı ambulansın fotoğrafı sergileniyor. Adliyeye yolu düşen kişiler ve avukatlar, “Adalet Segisi”ni gezerek, aileden maruz kaldıkları adaletsizliğe dair bilgi alıyor.

 

/ Mezopotamya Ajansı /

İlginizi çekebilir