Mehmet Emin Özkan durumu kötüye gidiyor: Bir haftada 2 kez hastaneye kaldırıldı

Mehmet Emin Özkan ile cezaevinde görüşen kızı Semra Özkan, babasının sağlık durumunun giderek kötüleştiğini belirterek, son bir haftada 2 kez hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Mersin’de 1996 yılında iki itirafçının beyanları üzerine “örgüt üyeliği” iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanarak müebbet hapis cezasına çaptırılan Mehmet Emin Özkan, 26 yıldır cezaevinde tutuluyor. Ağır hasta tutuklu Özkan, cezaevinde 5 kez kalp krizi geçirdi, tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, duyma-görme eksikliği ve hafıza kaybı gibi sağlık sorunları yaşamasına rağmen tahliye edilmedi. Yaşamını tek başına idame ettiremeyen Özkan’a aynı koğuşta kalan oğlu Ahmet Özkan refakatçilik yapıyor.

Babası Mehmet Emin Özkan ile 2 gün önce yaptığı kapalı görüş sonrası babasının sağlık durumu hakkında bilgi veren Semra Özkan, babasının son bir haftada 2 kez hastaneye kaldırıldığını ve yapılan tahliller sonucunda ilaçlarının değiştirildiği bilgisini verdi.

 

BABAMIN DURUMU KRİTİK

Babasının kapalı görüş odasına tekerlekli sandalye ile getirildiğini ve görüşme odasında bulunan sandalyeye oğlu Ahmet Özkan’dan destek alarak oturduğunu anlatan Semra Özkan, “Babam sürekli hareketsiz, o bize biz ona baktık. Her geçen gün eriyor. Kardeşim, babamın başında her gece nöbet tutuyor. Babam son günlerini yaşıyor diyebilirim” şeklinde ifadeler kullandı.

CEZAEVİNDE KALAMAZ RAPORU

Semra Özkan, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulu’nun 7 yıl önce babası hakkında “Cezaevinde kalamaz’ şeklindeki raporunu hatırlatarak, söz konusu raporlara rağmen hiçbir şeyin değişmediğini ve babasının tahliye edilmediğini söyledi. Babasının vücut fonksiyonlarının yüzde 87 oranında işlevsiz olduğu sağlık kurulu tarafından ifade edilmesine rağmen, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) her seferinde “Cezaevinde kalabilir” şeklinde rapor düzenlediğini belirten Semra Özkan, “Sonuç değişmiyor” şeklinde tepki gösterdi. (MA)

İlginizi çekebilir